Etäpartiotiedote

Kasvokkain tapahtuvan viikkotoiminnan taukoa jatketaan Harjun Partiotytöissä kevätkauden loppuun saakka koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen takia. Keräsimme lippukuntalaisillemme vinkkejä, miten toteuttaa etäpartiota ja jatkaa harrastusta tilanteesta huolimatta.

Partiolaisen tunnus on ”Ole valmis”

❖ Olemme aloittaneet ikäihmisten asiointipalvelun, jossa autamme kauppa- ja apteekkiasioiden hoitamisessa. Jos tiedät tai tunnet, jonka apua tarvitsevan, niin yhteyden saa sähköpostilla harjun.partiotytot[at]gmail.com tai puh. 050 538 4034, Pipsa Wilhelms

❖ Jos lippukuntamme sudenpentu tai seikkailija tarvitsee kummia
etäopiskelussa, niin lippukuntamme nuoret johtajat ovat lupautuneet tehtävään – laita sähköpostia harjun.partiotytot[at]gmail.com

Tähän etäpartiotiedotteeseen on kerätty kevään ja kesän toiminnan osalta huomioitavat asiat.

Nopeassa tiedottamisessa tavoittaa varmasti parhaiten oman ryhmän WhatsApp.

Etäpartiomerkki

Ryhmien kaikki toimintasuunnitelman mukainen toiminta on peruttu kevään 2020 osalta ja on siirrytty etäpartion toteuttamiseen.

Kaikki kevään 2020 aikana Harjun Partiotytöt ry:n etäpartioon osallistuneet saavat syksyn toimintakauden käynnistyttyä ‘Etäpartiomerkin’, joka kiinnitetään partiopaidan oikeaan hihaan.

Etäpartiomerkin ohjeet:

❖ Osallistun oman ryhmäni etäpartiotoimintaan.
❖ Osallistun omalle ryhmälleni järjestettyyn skype-, tai muuhun
etäpartiotapaamiseen.
❖ Olen yhteydessä isovanhempiini tai muihin iäkkäisiin
sukulaisiin tai ystäviin puhelimitse tai lähetän heille kortin.
❖ Ulkoilen päivittäin ja teen kevätseurantaa eli havainnoin,
miten luonto heräilee. Voit ottaa myös valokuvia halutessasi.
❖ Osallistun aktiivisesti oman perheeni kotitöihin.

Retki- ja leiritoiminta

Sudenpentu- ja seikkailijaleiri

SuSe-leiri 5.-7.6. on peruttu ja se siirretään syyskaudella pidettäväksi. Leirin
järjestelyistä tiedotetaan tarkemmin, kun ne saadaan käynnistettyä Reippaiden Poikien kanssa.

Lappi’20 -leiri Inarissa

Heinäkuussa 3.-11.7.2020 järjestetään Reippaat Pojat ry: n Lapin leirin Inarissa. Alla on tiedote leiristä.

Partiovakuutus etäpartiossa

Partiovakuutus on voimassa myös etäpartiotoiminnassa. Huomioitavaa on, että jos ryhmä päättää kuitenkin kehoituksista huolimatta tavata kasvokkain, niin tapaaminen ei ole silloin toimintasuunnitelman mukaista partiotoimintaa, minkä partiovakuutus kattaa.

Kuvauslupa

Partioon liittymisen sekä isompiin tapahtumiin ilmoittauduttaessa kysytään partiolaiselta ja mahdollisesti myös huoltajalta kuvauslupa. Kuvauskieltoa ei voi tehdä takautuvasti.

Partion kuvauslupa on seuraavanlainen:

Kuvaamme tapahtumissamme kuva- ja videomateriaalia partion viestintä- ja markkinointikäyttöön. Partiotoimintaa kuvataan mahdollisimman monimuotoisesti, positiivisesti ja toiminnanläheisesti. Kuvia ja videoita voivat käyttää Suomen Partiolaiset, Finlands Svenska Scouter, partiopiirit ja niiden aluejärjestöt sekä partiolippukunnat Suomen Partiolaisten palveluohjeiden ja -ehtojen mukaisesti.

Kuvat voidaan tallentaa partion kuva-arkistoihin.

Suomen Partiolaiset

Etäpartiotoimintaan siirryttäessä kuvaamisen tarve onkin lisääntynyt ja ryhmät jakavatkin nyt paljon sähköisesti kuulumisiin ja erilaista kuvamateriaalia.

Huolehdithan, että oma lapsesi tietää ja myös ymmärtää, mitä mahdollinen kuvauskielto tarkoittaa. Pyydämme myös tässä poikkeustilanteessa, että oman lapsen johtajaan oltaisiin vielä yhteydessä, jos lapsella on kuvauskielto.

Lippukunnan omien tuotteiden myynti jatkuu

Jatkamme lippukunnan omien tuotteiden myyntiä. Lippukunnallamme on varainhankintatuotteena myynnissä Teeleidin kanssa tehtyä Partiotyttö-teetä. Tämän lisäksi myymme lippukunnan omia t-paitoja, huppareita sekä kangaskasseja. Tutustu tuotteisiin täältä.