Toiminta

Partiota jokaiselle ikäkaudelle

Lippukunnassamme löytyy toimintaa jokaiselle ikäkaudelle. Voit tutustua sivuiltamme partion ikäkausiin ja heidän ohjelmaansa.

Lippukunnassamme toimii tällä hetkellä kaiken ikäisten ikäkausiryhmät ja toiminnassa on mukana myös yli 18-vuotiaat mahdollistamassa toimintaa.

Iloinen partiolainen

Kuva: Roni Lohikoski

Harjun Partiotyttöjen toimintaryhmät

Sudenpennut

Sudenpennut ovat 7-9 vuotiaita, eli nuorin ikäkausi partiossa. Toimintaa kuvaavat sanat: puuhailu, tarinat, tutustuminen, harjaantuminen ja ohjeiden mukaan toimiminen. Sudenpentulaumaa johtavat tehtävään koulutetut aikuiset, joita kutsutaan akeloiksi.

Kokoontumisajat:

Leopardit: tiistaisin klo 17:00-18:00

Rohkelikot: keskiviikkoisin klo 17:00-18:00

Seikkailijat

Seikkailijat ovat 10-12 vuotiaita toimeliaita, neuvokkaita ja energisiä nuoria partiolaisia. Seikkailijaosasto koostuu joukkueista, jota johtaa tehtävään koulutettu aikuinen, sampo. Seikkailijaohjelman ydin on opetella vartiona toimimista (vielä vahvasti aikuisemman johtajan ohjaamana) sekä perusretkeily- ja partiotaitoja.

Kokoontumisajat:

Pikkupotut: tiistaisin klo 17:00-18:00

Ilvekset: torstaisin klo 18:30-20:00

Tarpojat

Tarpojat ovat idearikkaita, mutta joskus hieman malttamattomiakin 12-15 vuotiaita partiolaisia. Tarpojilla on jo halua tehdä itsenäisempiä päätöksiä, joten toiminnassa korostuu yhdessä tekeminen ja päättäminen, luonnossa toiminen sekä erä- ja retkeilytaitojen opettelu. Tarpojat kuuluvat vartioon, jonka johdossa on samoajaikäkauteen kuuluva vartionjohtaja.

Kokoontumisajat:

Kielot: keskiviikkoisin klo 18:00-19:30

Neliapilat: maanantaisin klo 19:30-21:00

Samoajat

Samoaja on aktiivinen, aatteellinen, etsivä, energinen ja kyseenalaistavakin 15–17-vuotias nuori. Aktiviteeteissa samoajat tutustuvat samoajaohjelmaan sekä oppivat johtajuutta, ryhmätyöskentelyn taitoja ja laajentavat näköpiiriään lippukunnan ulkopuolelle.

Kokoontumisajat:

Sienimobiilit: keskiviikkoisin klo 17:00-18:30

Surivivors: torstaisin klo 17:00-18:00

Aman ja Ellin mussukat: keskiviikkoisin klo 19:30-21:00

Vaeltajat ja aikuiset

Partiotoimintaa mahdollistamassa on joukko vaeltajaikäisiä ja aikuisia, joista osa on aloittanut toiminnan jo 7-vuotiaana sudenpentuna ja osa tullut mukaan myöhemmin esim. vartioikäisenä tai aikuisena. Vaeltajat ovat 18-20-vuotiaita. Ohjelma kulkee partiolaisen elämän mukana. Ohjelmassa on huomioitu eri elämänvaiheessa olevat vaeltajat – niin opiskelu- kuin työelämän osalta, mutta myös henkilökohtaisten toiveiden ja ominaisuuksien mukaisesti. Yli 22-vuotiaat ovat partio-ohjelman mukaan aikuisia. Myös aikuisille riittää partiossa tekemistä, touhuttavaa ja opittavaa erilaisten pestien, retkien ja tapahtumien (esim. Johtajatulet) myötä.

Vaeltajavartio Survivors, Eräjaosto ja muut aikuis- ja vaeltajaryhmät sopivat keskenään tapaamisistaan ja tekemisistään