Syystiedote

Harjun Partiotyttöjen syystiedote 2021

Syksy saapuu kovaa vauhtia ja uusi partion toimintakausi on pyörähtänyt käyntiin. Syksyn tapahtumien aikataulut, kesän kuulumiset sekä vuoden 2022 jäsenmaksu- ja varainhankintatiedot löytyvät kootusti alta.

Kesän kuulumisia

Harjun Partiotyttöjen toiminta otti varaslähdön toiminnan käynnistymiseen elokuun alussa Reippaitten Poikien kanssa yhteisellä Tulisalama 21 -leirillä. Leirillä sudenpennut ja seikkailijat pääsivät sukeltamaan Harry Potter -teemaisen ohjelman pariin.

Ohjelmassa oli muun muassa majojen rakennusta, ämpärin ryöstöä, taikasauvojen tekoa, lippisten koristelua ja kolmivelhoturnajaiset. Lauantain päätteeksi päästiin myös pitkästä aikaa viettämään aikaa yhdessä iltanuotiolle.

Lisää kuulumisia ja kuvia leiriltä löydät Instagramista ja Facebookista.

Syksyn viikkotoiminta

Viikkotoiminta käynnistyi 25.8. kaikille jäsenille järjestetyllä yhteisellä aloitustempauksella Puistokoulun pihalla. Sateisesta kelistä huolimatta paikalla oli mukavasti uusia ja vanhoja jäseniä. Aloitustempauksessa tutustuttiin uusiin ryhmäläisiin ja johtajiin sekä päätettiin ryhmien kokoontumisajat.

Ryhmien viikkotoiminta käynnistyi viikolla 35 ja johtajat ovat olleet omiin ryhmiinsä yhteydessä. Jos ette ole vielä tavoittaneet johtajia, kannattaa olla yhteydessä harjun.partiotytot(a)gmail.com.

Kaikkiin ikäkausiin otetaan vielä uusia jäseniä mukaan!


Syksyn 2021 tapahtumat

JyPan sudenpentuseikkailu 25.9.

Jyväskylän Partiolaisten järjestämä Sudenpentuseikkailu järjestetään Jyväskylän Harjulla 25.9. klo 10-14. Tänä vuonna sudenpennut pääsevät seikkailemaan kosmoksen pyörteisiin mitä kummallisimpien olentojen kanssa.

Lisätietoa tapahtumasta saa omalta ryhmänjohtajalta, joka myös vastaa oman ryhmänsä ilmoittamisesta tapahtumaan.

Lorelei Rodeo 25.-26.9.

Reippaitten Poikien järjestämä pyörillä käytävä partiotaitokilpailu samoajille, vaeltajille ja aikuisille. Lisätietoa lähetetään myöhemmin.

Harjun Partiotyttöjen huoltajien ilta 29.9.2021

Tule kuulemaan tarkemmin toiminnastamme. Ilta järjestetään Teamsissa etänä. Illan aikana tutustut johtajiin ja kuulet, millaista partiotoiminta nykyään on. Ilta on tarkoitettu niin uusille huoltajille kuin konkareille. Lähetämme tästä erillisen kirjeen, jossa on mukana liittymislinkki tapaamiseen. Etukäteiskysymyksiä voi lähettää sähköpostiin 26.9.2021 mennessä: harjun.partiotytot(a)gmail.com.

Syysleiri Ruskis 29.-31.10.

Perinteinen lippukunnan syysleiri järjestetään lokakuun viimeisenä viikonloppuna Vesalan Kurssi- ja leirikeskuksen rakennuksessa nimeltä Rysä. Tarkemmat tiedot leiristä, aikatauluista ja ilmoittautumisesta lähetetään leirikirjeessä viimeistään lokakuun alussa.

Lippukunnan sääntömääräinen syyskokous 24.11. klo 18.00

Kokouksessa käsitellään sääntöjen mukaiset asiat; vahvistetaan vuoden 2022 toimintasuunnitelma ja budjetti sekä valitaan lippukunnanjohtaja ja hallituksen jäsenet. Tervetulleita ovat kaikki lippukunnan jäsenet. Kokouskutsu lähetetään sääntöjen mukaisesti kaksi viikkoa ennen kokousta.

Joulujuhla 15.12. klo 18.00

Harjun Partiotyttöjen syyskausi päättyy kaikkien yhteiseen joulujuhlaan, jonne myös huoltajat ovat lämpimästi tervetulleita. Joulujuhlasta lähetetään vielä erillinen tiedote lähempänä ajankohtaa.


Varainhankinta

Varainhankinnalla pyrimme keräämään rahaa lippukunnan perustoimintoja varten ja näin saamme retkien ja leirien maksut pidettyä kohtuullisina. Huoltajien toivotaan myös osallistuvan varainhankintaan periaatteella, kun kaikki tekevät vähän, niin yhdessä saadaan aikaiseksi paljon!

Adventtikalenterit

Merkittävin varainhankintakeino on vuosittainen partiolaisten adventtikalenterien myynti. Kalenterien myynti alkaa 15.10. ja niitä kannattaakin mainostaa jo nyt lähipiirille.

Kalenterimyynnistä saatte lisätietoa lokakuun alussa omalta ryhmänjohtajalta.

Joulumyyjäiset

NNKY:n joulumyyjäiset järjestetään 26.11. kolon yläkerran salissa ja niissä kauppaansa tekevät hyvin perinteiset leivonnaiset. Lisätietoa on luvassa myöhemmin. Lippukunnallamme tarjotaan satunnaisesti erilaisia mahdollisuuksia varainhankintaan lähinnä erilaisten talkoiden merkeissä. Näistä laitamme erillisiä viestejä ryhmänjohtajien kautta.

Toivomme jokaisen osallistuvan omien mahdollisuuksiensa mukaan.


Jäsenmaksu

Partion jäsenmaksu on vuodessa 81€ ja jos perheessä on muita alle 17-vuotiaita partiolaisia, on jäsenmaksun suuruus 56€. Tulevan vuoden jäsenmaksu laskutetaan syksyllä ja kun uudet partiolaiset maksavat jäsenmaksun syksyllä, sillä pääsee osallistumaan partioelämyksiin jo tämän syksyn aikana. Maksamalla jäsenmaksun on voimassa myös tapaturmavakuutus partiotoiminnassa.

Jäsemaksu sisältää niin keskusjärjestön, piirin kuin myös lippukunnan jäsenmaksuosuuden, joka on vuonna 2022 10€ / jäsen. Lisätietoja jäsenmaksusta löydät: https://www.partio.fi/partiolaiselle/jasenpalvelut/jasenmaksut-ja-laskutus/

Jäsenmaksusta voi saada vapautuksen taloudellisten, sosiaalisten ja terveydellisten syiden vuoksi. Vapautusta haetaan sähköisesti Partiorekisteri Kuksan kautta ja mielellään ennen kuin jäsenlaskun eräpäivä on mennyt. Linkin löydät: https://www.partio.fi/partiolaiselle/jasenpalvelut/jasenmaksut-ja-laskutus/


KAJO-22

Ensi kesänä on Suomen Partiolaisten suurleiri, Kajo-22, Evon maastoissa 15.-23.7.2022. Kannattaa merkitä jo nyt kalenteriin. Harjun Partiotytöt osallistuvat tarpoja-ikäkaudesta ylöspäin. Aivan pienemmät leiriläiset (sudenpennut ja seikkailijat) voivat osallistua leirille huoltajan kanssa savussa majoittuen ja leirin tai savun arkeen osallistuen. Tästä tulee lisätietoja huoltajien illassa 29.9.2021.


Kuvauslupa

Partion jäseneksi liittyessä ja Kuksaan rekisteröitymisen yhteydessä kysytään kuvauslupa partiotoimintaa koskien. Leirien ja isojen tapahtumien yhteydessä kysytään vielä erikseen ko. tilaisuutta koskeva kuvauslupa.

Partion kuvauslupa on seuraava: Kuvaamme tapahtumissamme kuva- ja videomateriaalia partion viestintä- ja markkinointikäyttöön. Partiotoimintaa kuvataan mahdollisimman monimuotoisesti, positiivisesti ja toimintalähtöisesti. Kuvia ja videoita voivat käyttää Suomen Partiolaiset, Finlands Svenska Scouter, partiopiirit ja niiden aluejärjestöt sekä partiolippukunnat Suomen Partiolaisten palveluohjeiden ja -ehtojen mukaisesti. Kuvat voidaan tallentaa kuva-arkistoihin. Suostumus on aina vapaaehtoinen, mutta huomioitavaa on, että kuva- tai videoaineistoa ei poisteta käytöstä takautuvasti.

Toivomme, että huoltajat kertovat itse lapsilleen, joilla ei ole kuvauslupaa, että he eivät voi esiintyä kasvoillaan otettavissa valokuvissa tai videoissa. Kuvia voidaan ottaa vain, jos henkilöä ei voida niissä tunnistaa. Lippukunnassa pyrimme myös kuvaustilanteissa huomioimaan tämän ja hävittämään kuvat, jos niissä on henkilöitä, joilla ei ole kuvauslupaa.

Henkilötietojen käsittelyn periaatteet partiossa löydät ohjeineen osoitteesta www.partio.fi/tietosuoja


Hyvää partiosyksyä kaikille Harjun Partiotyttöjen jäsenille toivottaa

Harjun Partiotyttöjen hallitus
e-mail: harjun.partiotytot(a)gmail.com
Eri ikäkausien toimintaryhmien johtajat tavoitatte ryhmien omien WhatsApp ryhmien kautta.